Wetterkreutzhut


 

Van de Wetterkreutzhut via de

Zupalseehut, de Lasörlinghut 

en de Bergeralmhut

naar Prägraten in het Virgental

 OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

De Wetterkreutzhut, gelegen op 2106 meter en het beginpunt van onze huttentocht.

 

We beginnen deze tocht in het voor ons mooiste dal van Oostenrijk, het Virgental. Na 8 jaar gaan we met Baukje, Robert, Ole(6) en Pelle (4) weer een meerdaagse huttentocht maken in Virgental. Dit is en blijft voor ons het mooiste dal van Oostenrijk. We logeren op een camping in Greifenburg en rijden ‘smorgens in alle vroegte al naar het dorpje Virgen om van hieruit met een huttentaxi naar boven te worden gebracht, waar we vanaf de Wetterkreutzhut aan onze wandeltocht zullen beginnen. We doen dit deels omdat de weg hier naar toe saai, eentonig en maar liefst 8,8 km lang. En dit toch wel erg veel is voor Ole en Pelle op de eerste dag. En dan hebben we het nog niet eens over onszelf. Van hieruit zullen we de tocht naar de andere hutten vervolgen en je jongens zullen zelf lopen met hun eigen rugzakje. De overnachtingen in de volgende hutten zijn vooraf wel gereserveerd.

De lange weg van de Wetterkreutzhut naar de Zupalseehut. Langs deze weg kom je de Edelweiss, Gentiaan, en vele soorten Orchideeën tegen.
   

 

 
 
Van Zupalseehut 2346 meter naar de 3 uur verderop gelegen Lasörlinghut 2350 meter.  De mannen doen het prima, en juichen als ze het eerst boven op een volgende bergtop zijn.

 

 

  
oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo  oooooooooooooooooooooooooooooooooo

De Bergeralmhut is eigenlijk geen hut, maar een grote zomerboerderij. Maar toen we na een lange wandeling vanaf de Lasörling hut hier aankwamen stond de boerin ons verbaast aan te kijken omdat ze dit seizoen geen gasten kon ontvangen. Haar man was overleden, haar zoon was ziek dus stond ze er helemaal alleen voor. En beneden in het dal had ze ook nog een boerderij. Maar uiteindelijk konden we wel blijven slapen, maar ze ging zelf wel naar beneden om te melken. En zo zaten wij nadat ze nog eieren voor ons had gebakken alleen daar in die grote boerderij. We kregen de sleutel met het verzoek als we morgen vertrokken alles goed af te sluiten en de sleutel in de schuur op een door haar aangewezen plek te verbergen. 

En daar zaten we dan in ons eentje met een hele boerderij ter beschikking.

Valt dit nou onder kinderarbeid ?