v Speeltuin

 

 

 

roeiers

kopregel-GIF
We zouden met vader, moeder en vader zijn maat, Jan met vrouw en kinderen een dagje naar de speeltuin gaan in Sint Oedenrode.
Met zijn allen op de fiets, 9 man/vrouw sterk achter elkaar rijdend naar “rooi” zoals dat genoemd werd. Het was werkelijk een geweldig mooie speeltuin met allerlei mogelijkheden om ons eens flink uit te kuren.
Na een halve dag rond te hebben geravot in die speeltuin zouden we voordat we naar huis terug gingen, ook nog gaan roeien in de vijver. Maar Moeder is als de dood voor water en zeker in zo’n smal wiebelend roeibootje waar we dan ook nog met 9 man in moeten.
Maar vriend Jan huurt er een voor een half uur en wij met zijn allen die steiger op. Inplaats dat wij eerst allemaal zelf instappen laten we moeder eerst.
Ze zit op dat bankje in dat wiebelende bootje dat nog met een ketting aan een boomstronk vastligt, en houd met twee handen die boomstronk vast. En telkens als een van ons instapt wiebelt dat bootje vervaarlijk op en neer. En dat gaat zo dus 8 keer. Uiteindelijk zitten we er allemaal in en vriend Jan maakt de ketting los. Vader neemt de roeispanen en moeder die boomstronk. Wij zitten in dat bootje elkaar wat te plagen, dus wiebelt het nog harder. En moeder trekt  zowat die stronk uit de grond, maar laat niet los. En hoe ze ook praten en wat ze ook vertellen dat er niks kan gebeuren, omdat het water maar een halve meter diep is, niks helpt. Na een half uur horen we door de luidspreker: “bootje nr 52, uw tijd is om”
We hebben de grootste lol gehad, maar zijn nog geen halve meter van de kant geweest.  
                                 
 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

OOOOOOOOOO OOOOOOOOOO