camperplaatsen in Nederland

 

 

Door ons bezochte camperplaatsen in Nederland Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Karman-in-PNG-2879-cm-Vrijstaand-1024x588.png

 

Camperplaats Medemblik  a.d. Pekelharinghaven

Deze camperplaats ligt op het parkeerterrein achter het havenkantoor. Het is een verharde openbare parkeerplaats. De sanitaire voorzieningen behoren bij het havenkantoor en bij aanmelden krijg je de code van de toegangsdeur die elke dag veranderd wordt. Het sanitair is keurig en netjes en wordt goed schoon gemaakt. De camperplaats ligt midden tussen de jachthaventjes en is op loop afstand van het centrum.

Camperplaats Den Oever  in den Oever

De camperplaats ligt vlak aan het begin (of einde) van de afsluitdijk. Je kijkt over de Waddenzee en tegen de grote spui sluizen. Het is gedeeltelijk op gras en op een openbare parkeerplaats. Er zijn wel sanitaire voorzieningen maar die mogen duidelijk een betere schoonmaakbeurt hebben. Verder is er niets alleen een viskraam die het behoorlijk druk heeft dus ook veel parkeerders.

Camperplaats Heeg in Heeg

Op het terrein van de jachthaven ligt ook de camperplaats. Hier kunnen maximaal 6 campers staan op een keurig verhard grasveld. Ook hier weer keurig verzorgde sanitaire voorzieningen waar dus ook de vaargasten gebruik van maken. Ook een watertap punt met 100 liter water voor 0,50 ct. en een stortbak voor het chemisch toilet. Het ligt op loop afstand van het centrum van Heeg, dat maar één straat  heeft waar alles te doen is.  Hier zijn zowel de winkels als de restaurantjes gevestigd. verder is er niet veel te bekijken.

Camperplaats De Wiltzangh Ruinen

zie camping De Wiltzangh bij campings 

Camperplaats Appingendam in Appingendam

Nou, deze stelt dus helemaal niks voor. Hij ligt op het achterste stuk van van de parkeerplaats voor bussen. Heeft plaats voor 10 campers, maar slechts 1 zuil met 5 stroom aansluitingen. Er is geen wc, of andere  wasgelegenheid. Cassettetoilet moet je legen in de put voor afvalwater. Het enige voordeel is dat je dicht bij het centrum staat en je betaald geen stageld. Absoluut geen aanrader. Gevonden via campercontact.

Camperplaats Noordergat  bij jachthaven in Lauwersoog

Deze camperplaats heeft twee velden. De ene vooraan in de jachthaven zelf, de ander op een smalle strook aan de zijkant van de jachthaven. Die in de jachthaven zelf ligt wel mooi, maar de andere stelt helemaal niks voor. Er is wel gelegenheid tot douchen, een toilet, en lozen van afvalwater en cassettetoilet bij de jachthaven. Voordeel is dat je dicht bij de veerboot naar Schiermonnikoog zit. Op de naastgelegen camping “Het Boze Wijf” is een goed restaurant met groot terras en volop speelgelegenheid voor de kinderen. Gevonden via jachthaven Noordergat en Campercontact.

Camperplaats Hunzegat in Zoutkamp

Dit is nou zo’n voorbeeld van hoe het ook kan. Een goed onderhouden strook gras langs de jachthaven. Sanitair dat je samen met de gebruikers van de ligplaatsen voor de boten deelt en keurig wordt schoongehouden. afwasplaats, chemisch toilet, water lozen of tappen, alles is aanwezig. Via een smal pad loop je in 10 minuten naar Zoutkamp waar je alle boodschappen kunt doen die je nodig hebt. Gevonden via camperplaats Zoutkamp en Campercontact.

Camperplaats Papillon in Maastricht

Deze camperplaats ligt op nog geen 15 minuten fietsen van het centrum van Maastricht. Heeft 100 royale plaatsen op een verharde ondergrond met tussen de campers een grasstrook. Er zijn voorzieningen voor douche en toilet en afwas. Mogelijkheden voor chemisch toilet, vuil water stort in inname van schoon drinkwater. De douche ruimten worden dagelijks goed schoon gemaakt. Van hieruit kun je ook prachtige fietstochten maken en je zit in 5 minuten over de grens met België. Ook de knooppunt route die je vanaf hier start, gaat in België gewoon verder. Geen terrein waar ik 14 dagen zou willen staan, maar dat geld voor elke camperplaats. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pijl-gif-links.gif